Kero și Ocu se implică de ani buni în a oferi Clujului o galerie de picturi murale, iar bucuria noastră e cu atât mai mare știind că și în patrimoniul artei urbane din Timișoara se regăsește o lucrare semnată de aceștia.
Pictura murală realizată de Kero și Ocu la mijlocul lunii octombrie pornește de la zidurile cetății din Timișoara, un reper istoric important ale cărui ziduri încă mai pot fi văzute. De altfel, cultura se bazează și pe aceste structuri arhitecturale, iar civilizația se orientează adesea către reperele care i-au definit parcursul. Kero și Ocu au extins acest reper pe fațadele de cărămidă ale căminului C22, înfățișând arhetipul universal prin elemente cosmice care redau memoria cetății interioare.
Astfel, nu mai vorbim de o cetate telurică, ci de o cetate cosmică, în care avatarurile noastre ajung oglindite prin spațiul memoriei interioare și, unde, preconcepțiile și stereotipurile pot fi înlăturate. Și precum din zidurile cetății au mai rămas doar câteva rămășite, tot astfel, și barierele care ne despart și care compun acest spațiu al cetății interioare, pot fi distruse, prin deschiderea noastră către contemplare și spiritualite. Această perspectivă complexă aduce în prim-plan cuplul cosmic, definit de forțe opuse, care însă au aceeași deschidere și care ne apropie și de povestea originii noastre.