𝗞𝗦𝗘𝗟𝗘𝗤𝗢𝗤𝗡𝗤𝗬𝗦𝗛𝗬 (Casele cu Ochi Închiși) „vorbește” despre trezirea spirituală, oferind vizual o detașare din viața de zi cu zi și o explorare către lumea necunoscută a subconștientului. Poate tocmai de-asta e atât de pasionat de distopiile lui Orwell, dar, mai ales, de personajele create de acesta. Măgărușul Benjamin a revenit în Timișoara, după ce, anul trecut, artistul i-a oferit un loc de cinste în Calea Martirilor, strada Pepinierei (Casa Tineretului). Înțelepciunea lui Benjamin, inteligența și spiritul pe care-l poartă de decenii, seamănă suficient de bine cu personalitatea Timișoarei. Iar asta și pentru că bogăția istoriei sale adună la un loc referințe și simboluri arhitecturale, geografice, turistice care au marcat spiritul orașului. Astfel, prin conceptul propus, Benjamin este răspunzător de a ne adresa „mica enciclopedie”, tocmai pentru a ne (re)aminti de valoarea constituită de atâta timp.
Vechea cetate din care a rămas doar Bastionul Theresia, Palatul Salamon Brück definită de stilul Art Nouveau, Muzeul Național al Banatului sunt o parte din clădirile importante din Timișoara care prin măreția construcției lor vorbesc și astăzi despre bogăția culturală sub care domnește orașul. Sunt ilustrate și multe elemente organice, precum pinii care înfățișează spiritul tânăr al orașului, fiind totodată un simbol al creșterii și evoluției. De altfel, se regăsesc și elemente precum 𝘤𝘦𝘢𝘴𝘶𝘭 𝘧𝘭𝘰𝘳𝘢𝘭, 𝘧𝘢̂𝘯𝘵𝘢̂𝘯𝘢 𝘤𝘶 𝘱𝘦𝘴̦𝘵𝘪, 𝘴𝘵𝘦𝘮𝘢 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘵̦𝘪𝘯𝘦 𝘴𝘵𝘦𝘢𝘶𝘢 𝘴̦𝘪 𝘭𝘶𝘯𝘢, și care aduc privitorul mai aproape de a înțelege felul în care Timișoara a reușit să prezerve parte din natural, firesc și organic, îmbinat ulterior cu dezvoltarea dată de comunitate.
În aparență un tărâm fantastic, în realitate povestea unui oraș, KSELEQOQNQYSHY s-a-ngrijit, alături de prietenul său Benjamin, să cuprindă toate capitolele care au participat la scrierea acestui oraș.