𝗡.𝗔.𝗔.𝗣 sau 𝗡𝗲𝗼𝗔𝘁𝗮𝗿𝗶𝗔𝗿𝗰𝗮𝗱𝗲𝗣𝗮𝗰𝗹𝗼𝘂𝗱, lucrarea lui 𝗛𝗼𝗿𝗮𝘁̦𝗶𝘂-𝗖𝗵𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗣𝗮𝘃𝗲𝗹𝗲𝘀𝗰𝘂 @ 𝗡𝗮𝘃𝗮𝗖𝟮, reprezintă o imersiune în lumea virtuală dezvoltată pe platformele de jocuri Arcade, de la începutul anilor 1970. Țesătura labirinturilor prin care navigăm în mediul virtual este transpusă în cadrul acestui proiect mural care aduce laolaltă elemente ce simbolizează străzi, clădiri și spații în dreptul cărora nu ne mai oprim și cărora nu le mai acordăm atenție. Tehnica folosită este și ea extrem de importantă deoarece hibridul între pictura murală, ceramică, mozaic și print 3D asigură fundalul pentru a imagina acest univers virtual, transpus de data această, pe o structură reală în care se întrepătrund personaje, stări și acțiuni. Și vorbind astfel despre felul în care personajele se întrepătrund cu stări și acțiuni, lucrarea suscită la interpretare în mod direct, ba chiar, invită privitorul la a înțelege și destăinui din misterele ascunse în acest mozaic complex.
De la fundalul închis de violet și negru, până la numeroasele elemente simbolice, privitorul poate găsi multe feluri de a descifra istoria orașului prin propria participare la acest „joc” artistic. Totodată, inspirat de dictonul local „𝑨𝒊𝒄𝒊 𝒔𝒆 𝒊𝒖𝒃𝒆𝒔̦𝒕𝒆 𝒏𝒖 𝒔𝒆 𝒅𝒊𝒔𝒄𝒖𝒕𝒂̆”, lucrarea a presupus și un proiect colaborativ realizat alături de Daniel Tudora, Ilie Duță, Rareș Moldovan (NavaC2), Livia Coloji (Gruni), Mihai Drăgan (Plan 0).
Horațiu-Christian Pavelescu a rescris secvențe de cod ale anului 2020, prin elemente ceramice, pe care le-a reluat și le-a transpus și în limbaj Braille. În acest mod, lucrarea se dezvăluie cu totul, și prin simțul vizual, dar și prin cel tactil, oferind o experiență și înțelegere a viziunii artistice. Ludicul ia astfel locul mundanului și al teluricului, provocându-ne să regândim raportarea la spațiul public prin decriptarea istoriilor personale. Orice decriptare a acesteia preschimbă fantomele și monstruleții interiori sau exteriori în inimi, chei și logo-uri care, asemenea algoritmilor jocurilor, ne împing spre a ne autodepăși.
N.A.A.P este o lucrare complexă care înfățișează, de asemenea, și importanța libertății de exprimare într-o societate civilă în care arta primează și, mai ales, se poate desfășura în cele mai bune condiții cu scopul de a oferi un exemplu de bune practici.