Categorie:
expoziție arte vizuale

Ediție:
[2019] Ediția a II-a

Website:
Deschide

Localizare:
Timișoara - Bastionul Maria Theresia, Cornerspace


Expoziția de arte vizuale (R)EVOLUTION RECALL revizitează temporal aspecte ale Revoluției din 1989, monitorizând în același timp o evoluție ulterioară privită prin prisma necesității unor noi revoluții. Reflectând la ideea de revoluție, fie revoluția de acum 30 de ani, fie evoluția și urmările evenimentelor, fie revoluții actuale, micro revoluții în mișcare concomitentă de tip climatic și de mediu; fie însemne și efecte adverse, în esență o rechemare a revoluției sub toate aspectele ei. Acestea se emfatizează printr-o transfigurare simbolică a corpului uman, trasând un filon comun prin diferitele procese și forme ale actului artistic. Sobrietatea conținuturilor afirmate de tinerii artiști post-revoluționari, prezintă perspective nuanțate asupra momentului dezintegrării unui regim, a pașilor ulteriori spre democratizare, reflexii asupra ideii de sacrificiu, a deposedării și abandonului corpului cusut cu sârmă, a expresiilor încordate ale revoluționarilor eroi, a gesturilor secvențiale, a fragmentelor stigmatizate, a vocilor auzite și a umbrelor mereu prezente, a corpului poluat și poluant, dar și a unui jurnal imaginar eliptic.

În urma programului de rezidențe propus de Memoriile Cetății în intervalul 20 – 30 Noiembrie, 10 studenți de la Facultatea de Arte și Design, UVT, au generat un spațiu de artă activ în locația Corner Space din Bastionul Theresia.

Artiști: Eunice – Estera Adămuț, Florin Breje, Sânziana Gheorghe, Mălina Anamaria Gödör, Toma Libotyan, Teo Papadopol, Gavril Pop, Mădălina Trofin, Bianca Tulea, Mihaela Vișovan

Curator: Cristina Daju

Opening: Joi , 5 Decembrie, orele 18:00
Locația: Corner Space – Bastion Theresia, Timișoara

Proiect realizat în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, prin intermediul programului cultural prioritar ”Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

Pe toată perioada desfășurării acestui eveniment se vor înregistra secvențe foto și video, situaţie care va conduce incidental şi la prelucrarea unor date personale reprezentând imagini foto/video, ale participanților la acest eveniment.
Prin participarea la evenimentul (R)evolution Recall, vă daţi acordul pentru toate materialele audio/foto/video/scrise ce urmează a fi folosite/transmise/afişate/publicate pe platforme media şi social-media, pe websitul și pe pagina de facebook a programului cultural TM2021 şi ale partenerilor acestuia.