Categorie:
open call

Ediție:
[2020] Ediția a III-a

Website:
Deschide

Localizare:
Online


Ce mai înseamnă un oraș pentru locuitorii săi? Ce reprezintă un oraș modern și inovator? Cum definești spiritul Timișoarei - te gândești poate la 𝘳𝘦𝘷𝘰𝘭𝘶𝘵̦𝘪𝘦, 𝘴𝘤𝘩𝘪𝘮𝘣𝘢𝘳𝘦, 𝘱𝘳𝘰𝘨𝘳𝘦𝘴, 𝘦𝘷𝘰𝘭𝘶𝘵̦𝘪𝘦 𝘴̦𝘪 𝘥𝘪𝘢𝘭𝘰𝘨?

Credem că dacă nu poți explica ceva unui copil de șase ani, unui turist sau unui nou rezident, se prea poate ca nici tu să nu fi înțeles acel lucru. Și poate că cel mai bun exercițiu pentru a vedea cât de bine ne cunoaștem istoria locuirii și cât de simplu de înțeles e acest lucru prin lentilele lor, ar fi s-o colorăm!

Provocăm oameni creativi, curioși și cu chef de desenat să imagineze 𝙞𝙨𝙩𝙤𝙧𝙞𝙖, 𝙨𝙥𝙚𝙘𝙞𝙛𝙞𝙘𝙪𝙡 𝙨̦𝙞 𝙨𝙥𝙞𝙧𝙞𝙩𝙪𝙡 𝙏𝙞𝙢𝙞𝙨̦𝙤𝙖𝙧𝙚𝙞 pentru 7 pereți din Complexul Studențesc!
Ne dorim să redăm astfel capitole esențiale ce stau mărturie orașului, iar talentul și iscusința să fie cei mai buni naratori.

Motivați de spiritul vibrant al orașului și de țesăturile care-l definesc, tema propune un exercițiu de reflecție și interpretare, sub forma unor intervenții artistice, prin care te invităm astfel să te alături celei de-a treia ediții a evenimentului 𝗠𝗲𝗺𝗼𝗿𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗖𝗲𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗶, prin înscriere pe site-ul: http://memoriilecetatii.timisoara2021.ro, până în 25 octombrie.

Inspiră generațiile următoare de studenți să afle mai multe despre oraș. Adu-le aminte oamenilor de cum a fost odată și ce bine poate fi în continuare prin contribuția fiecăruia dintre noi și, cel mai bine, lasă-te sedus de firul poveștilor reale și imaginare pe care un oraș le poartă.

Regulamentul poate fi consultat aici:
https://drive.google.com/.../1XT_EIT9w.../view
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Proiectul 𝗠𝗲𝗺𝗼𝗿𝗶𝗶𝗹𝗲 C𝗲𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗶 este realizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2020.