Categorie:
spectacol

Ediție:
[2019] Ediția a II-a

Website:
Deschide

Localizare:
Timișoara - Centrul de Tineret, Calea Martirilor


Auăleu prezintă Ferma, la Memoriile Cetății
29 octombrie 2019
Ora 20:00
Centrul de Tineret Calea Martirilor – Strada Pepinierei, nr.4
Intrare liberă

„Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decât altele”. Pentru că ne-a plăcut „zicerea” lui Orwell, vom pune în scenă „Ferma animalelor” cu ajutorul prietenilor de la Auăleu, chiar în locul în care KSELEQOQYNQYSHY a transformat personajele din roman în unele de pictură murală.

Christine Cizmaș, Ioan Codrea, Marian Pîrvulescu, Cari Tibor, Cristian Popescu, Andrei Racolța, Norbert Lovasz și Ovidiu Mihaiță își cer scuze în fața porcilor, a vacilor, a cailor, a oilor, a măgarilor, a câinilor precum și in fața tuturor celorlate vietuițoare și dobitoace, fiindcă trebuie să se folosească de imaginea lor pentru a spune această poveste omenească. Vă rugăm să înțelegeți că unele dobitoace din regnul uman nu ar putea accepta o asemenea poveste și s-ar supăra, ne-ar bate, ne-ar amenda sau cine știe ce altă grozăvie ar mai face ... așa că, vă rugăm să ne înțelegeți, nu e vorba de voi, e vorba de noi, cu toate că am trecut din totalitarism în democrație prin sângele unei revoluții, încă mai suntem nevoiți să umblăm cu măști.
---
Proiectul Memoriile cetății este realizat de Asociația Timișoara 2021-Capitală Europeană a Culturii și cofinanțat de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timisoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, fiind parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.