Categorie:
performance stradal

Ediție:
[2019] Ediția a II-a

Website:
Deschide

Localizare:
Golf Bega | Zona Blașcovici | Parcul Alpinet


Rapsodii albe după Decembrie roșu reprezintă o serie de intervenții în spațiul public, inspirate de jocul de improvizație Baladeer. Publicul va asista la un performance stradal în care vom compune versuri și cântece ad hoc, pe baza sugestiilor din public, pe tematica Revoluției, folosind și materialele documentare acumulate de noi (scrisori, fișe spital etc.). Astfel, pornind de la mărturiile voastre, Alex, rapsodul nostru de serviciu va improviza balade despre Revoluție și comunism în general, în cheie tragi-comică, având și sprijinul toboșarului nostru de servici, Răzvan.

Alexandru Maniu, baladierul Teatrului Portabil Timișoara, se îndeletnicește, pe lângă preocupările teatrale, cu zdrăngănitul suav al chitarei, suflatul cu patos prin blockflote, bătutul rupt din Rai la instrumente de percuție și cu studiul aplecat al Revoluției.
Răzvan Muthi este toboșarul trupei de rock timișorene Monokrom și colaborator constant al Teatrului Portabil Timișoara.

Proiectul Memoriile Cetății este realizat de Asociația Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii și cofinanțat de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, fiind parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.