Categorie:
program de deschidere

Ediție:
[2019] Ediția a II-a

Website:
Deschide


A doua ediție Memoriile Cetății consolidează legăturile dintre oameni și poveștile cartierelor din Timișoara.

În perioada 14-20 octombrie aducem cultura la tine în cartier și parcurgem împreună hărțile intime ale comunității.

Locuitorii vor avea astfel ocazia să descopere − alături de artiști, personalități ale orașului și turiști − tipuri de intervenții artistice în spațiul public, aflate chiar sub ferestrele lor.

Pentru că trecutul istoric este o componentă importantă a identității culturale, cei 30 de ani de la Revoluție vor fi comemorați în cadrul ediției din acest an.
Pornind de la premiza că istoriile se completează una pe cealaltă, bazându-se pe martori și pe mărturii directe, artiști și localnici vor încerca să contureze perspective personale asupra evenimentelor din '89.
Fragmente ale memoriei colective, care au supraviețuit timpului vor fi transmise mai departe prin acțiuni care corespund nevoilor actuale și care leagă noua generație de istoria comună.
Stați pe aproape pentru programul complet!
Participarea la toate evenimentele din cadrul proiectului este gratuită.

Proiectul este realizat de Asociația Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii și cofinanțat de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021”, fiind parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.