Categorie:
instalatie artistica

Ediție:
[2018] Editia I

Website:
Deschide

Localizare:
Timișoara - Strada Oituz, lângă Facultatea de Arte


Arhiva Activă e o bibliotecă de artă și teorie contemporană în spațiu public concepută de Alex Boca și Centrul Cultural German din Timișoara. Selecția de cărți urmărește să caute legăturile dintre artă și mediul social prin impactul pe care îl poate avea o intervenție artistică asupra unei comunități, fie ea performativă, conceptuală, estetică sau new media.

Locație: str. Oituz,lângă Facultatea de arte și design
Program: între 16:00-20:00 timp de 10 zile

Deutsches Kulturzentrum Temeswar - Centrul Cultural German Timișoara
a colaborat cu elevi de la liceul Nikolaus Lenau din Timișoara și cu artistul Alex Boca creând această intervenție alături de o carte ce conține poezii de Nikolaus Lenau, picturi realizate de copii și texte scrise de către aceștia inspirate din viața poetului.

Arhiva Activă e una din cele 10 intervenții ale proiectului Memoriile Cetății, care încurajează artiștii și publicul să fie participanți activi la îmbogățirea memoriei comunității, dar și la procesul de integrare într-o memorie colectivă mai largă, regională, națională și europeană.

Zece module arhitecturale au fost amplasate temporar în spații publice din diferite zone ale Timișoarei. Modulele create în aceste zone vor funcționa ca “receptoare” pentru picturi, schițe, arhive fotografice, pagini de texte istorice legate de tema Centenarului și de comunități cu tradiție în orașul nostru, precum și suport pentru informații și probleme zilnice cu care se confruntă cetățenii.