Categorie:
Minutul de poezie

Tip conținut media:
Audio

Poezia face parte din volumul „distileria de urgență,” apărut la Editura Eikon, 2020 și poate fi ascultată în playlist-ul „Minutul de poezie”, interpretare de Alina Ilea

Despre Autor:

Andra Mateucă a absolvit cursurile Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din orașul său natal, Târgu-Jiu. Este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara. În prezent este angajată în calitate de consilier în cadrul Primăriei Municipiului Timișoara.
A dezvoltat o relație frumoasă cu poezia din copilărie, relație care s-a aprofundat în perioada studenției, poeta fiind membră a Cenaclului studențesc „Pavel Dan” din Timișoara pe care îl frecventează și astăzi cu plăcere, în funcție de timpul disponibil. A fost membră a Asociației „Pro Arta” Timișoara între anii 2009-2011, participând la următoarele proiecte culturale : „Cărţile vin la tine în cartier. Citeşte şi dă mai departe” – 2009; „Stai cu burta pe carte.” - 2010; Biblioteca mobilă Pro Arta Timişoara, în cadrul programului Timisoara - mica Vienă, al municipalităţii - 2010.
Este prezentă cu versuri și proză scurtă în antologii și reviste literare și a publicat patru volume de poezie: Incognito, Editura Ager Tg.Jiu, 2001, Duminica e o poză cu tine, Editura Diacritic Timișoara, 2015, Peste calea ferată au trecut toate vacanțele, Editura Eikon București, 2018, Distileria de urgență, Editura Eikon 2020.