Categorie:
Minutul de poezie

Tip conținut media:
Audio

Poezia face parte din volumul „În rest, viața e frumoasă”, apărut la Casa de Editură Max Blecher, 2021 și poate fi ascultată în playlist-ul „Minutul de poezie”, interpretare de Alina Ilea.

Despre autor:

Diana Iepure (n.1970, Chișinău) a absolvit Facultatea de Istorie a Universității de Stat din Chișinău. A publicat volumele de poezie Liliuța. Editura Vinea, 2004, O sută cincizeci de mii la peluze, CDPL, 2011, În rest, viața e frumoasă, Casa de Editură Max Blecher, 2021.

A tradus cărți de Boris Akunin, Alexei Salnikov și Serghei Timofeev, două antologii din clasici ai literaturii ruse: Iarna rusească, Ratio et Revelatio, 2013 și Pagini alese din literatura rusă a secolului XIX , Corint, 2017, precum și selecții din poezia unor poeți ruși contemporani: Andrei Sen-Senkov, Elena Fanialova, Iya Kiva, Irina Kotova, Kirill Medvedev, Oleg Bertollo.

Premii: Premiul Grand Underground al revistei electronice Tiuk!, 2010; Premiul Tiuk! pentru poezie pe anul literar, 2011; Premiul Republica la Salonul Internaţional de Carte de la Chişinău, 2012.

Poemele i-au fost traduse în neerlandeză, rusă, franceză, engleză, macedoneană, slovacă, poloneză.