Categorie:
Minutul de poezie

Tip conținut media:
Audio

Poezia face parte din volumul „nescriși, nemuriți”, apărut la Editura Brumar, 2020 și poate fi ascultată în playlist-ul „Minutul de poezie”, interpretare de Laurențiu Pleșa.

Despre autor:

Borco Ilin (n. 1975) poet, prozator și jurnalist cultural. A debutat în 1994, în revista „Orizont”, cu o selecție de poeme prefațate de Șerban Foarță. În limba sârbă, Borco Ilin a publicat, cu sprijinul Uniunii Sârbilor din România: Nu i-aș ierta nimănui tăcerea, 1999 (volum colectiv, 7 autori tineri), La nord de suflet, 2001, Mai înspre nord, 2003. La Editura Brumar îi apar volumul de poezie Adio, gondolier, vin caii, în 2009, și volumul de proză scurtă Așteptăria, în 2015.

În 2002 i se acordă Premiul pentru Poezie al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timișoara. Este totodată dublu laureat al Premiului literar al Uniunii Sârbilor din România.

Colaborează frecvent la reviste din Serbia, unde a fost inclus și în câteva antologii de poezie.

În urma unui articol, publicat în 2005, în revista belgrădeană NIN, președintele Serbiei, Boris Tadici, i-a cumpărat o bicicletă.

Amator de fotografie, Borco Ilin are la activ o expoziție personală de fotografie, „Gheața pe jar”, deschisă la Bastionul Theresia, în 2004 și prezentată de prof. Ivan Esveev.